vrijdag 5 juni 2009

Argumenten tegen dierproeven

Tegen dierproeven kunnen er eindeloos veel ethische en morele bezwaren genoemd worden. Even een opsommen van welke argumenten je tegen dierproeven kan inbrengen:
- De dieren zijn onschuldig en weerloos; ze kunnen zich niet verzetten tegen wat er met hen gedaan wordt en moeten alles dus lijdzaam ondergaan.
- Dieren lijden onder zulke proeven. Het is vaak dat dieren het loodje moeten leggen gewoon omdat producten die dienen voor onze uiterlijke zorg, getest worden zonder resultaat.
- Ook sommige wetenschappers zijn er van overtuigd dat dierproeven niet zo succesvol blijken te zijn: zo zou meer dan 90 % van de medicatie die succesvol bleek op dieren, geen effect hebben op de mens. Dit is te wijten aan het feit dat de mens te veel verschilt van de meeste diersoorten.
- De voorspelbaarheid bij dierproeven is ook ondermaats: mensspecifieke alternatieven boeken vaak veel meer vooruitgang.
- Dierproeven kosten veel geld.
- Het uitvoeren van dierproeven neemt erg veel tijd in beslag.

3 opmerkingen:

  1. heeft u ook argumenten voor dierproeven die u kunt weerleggen?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik moeten een spreekbeurt geven over dierenproeven en ik moet tegenargumenten vinden van mensen die dierenproeven goed vinden. Weet er iemand een paar argumenten AUB?

    BeantwoordenVerwijderen